GQ Electronics Technical Support Forum


GQ Electronics Technical Support Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 GQ Electronics Forums
 1.Geiger Counter World Map(www.GMCmap.com)
 Something seriously wrong with your ACPM algorithm
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

rodorr@comcast.net

USA
12 Posts

Posted - 04/06/2020 :  09:23:54  Show Profile  Reply with Quote
The running average is all over the place. My average has been rising over time which is fine and that issue appears to be correct but the problem is it doesn't index properly. For example my rate has been going something like this, 16.79 then goes to 16.89 instead of 16.80. Then when it got to 16.99 the next index went to 16.10 instead of 17.00. It's been doing this for a long time and I know others have had similar issues. Model GMC-500+, Revision 2.14.

Sincerely,

Robert Dorr
Reply #1

rodorr@comcast.net

USA
12 Posts

Posted - 04/06/2020 :  09:29:59  Show Profile  Reply with Quote
I forgot to mention the ACPM I am referring to is the web page display ACPM column of Historical Data.

Sincerely,

Robert Dorr
Go to Top of Page
Reply #2

EmfDev

1094 Posts

Posted - 04/06/2020 :  09:31:54  Show Profile  Reply with Quote
Hi Robert, does that ACPM appear the same as in the device?
Go to Top of Page
Reply #3

EmfDev

1094 Posts

Posted - 04/06/2020 :  09:32:40  Show Profile  Reply with Quote
Can you please send me your serial number? There might be a newer firmware and might have fixed that problem.
Go to Top of Page
Reply #4

rodorr@comcast.net

USA
12 Posts

Posted - 04/07/2020 :  06:52:00  Show Profile  Reply with Quote
My average on my GMC-500+ is the same as what is shown on the web page. My serial number is xxxxxx.

Thanks,

Robert
Go to Top of Page
Reply #5

EmfDev

1094 Posts

Posted - 04/07/2020 :  09:27:31  Show Profile  Reply with Quote
Email sent.
Go to Top of Page
Reply #6

rodorr@comcast.net

USA
12 Posts

Posted - 04/07/2020 :  12:54:29  Show Profile  Reply with Quote
I am unable to install the firmware update. My computer sees the USB port properly but when I run the update app, it says that it is unable to locate device. The serial number I gave you is the one that shows under the "Main Menu", "About", "Serial #". Is that the number you are looking for when you ask me for the serial number?

Sincerely,

Robert Dorr
Go to Top of Page
Reply #7

EmfDev

1094 Posts

Posted - 04/07/2020 :  14:42:52  Show Profile  Reply with Quote
Yes that is correct. Which version of windows are you using?
Go to Top of Page
Reply #8

rodorr@comcast.net

USA
12 Posts

Posted - 04/08/2020 :  11:56:34  Show Profile  Reply with Quote
Windows 8.1 Pro
Go to Top of Page
Reply #9

rodorr@comcast.net

USA
12 Posts

Posted - 04/08/2020 :  12:44:23  Show Profile  Reply with Quote
I figured it out. The baud rate was set to 57600. I set it to default 115200 and that did it. I wish I had know that it erased everything though. Where do I find the User ID and Counter ID. I didn't write them down and I have no idea where to find them.
Go to Top of Page
Reply #10

rodorr@comcast.net

USA
12 Posts

Posted - 04/08/2020 :  13:09:42  Show Profile  Reply with Quote
OK, well I dug a bit further and found the User ID and the Counter ID, but I'm getting an "Invalid Counter" message under "Test Connection". My wifi connection is good and I'm getting a valid IP address so I know I'm communicating with my router. Any ideas?

Thanks,

Robert Dorr
Go to Top of Page
Reply #11

rodorr@comcast.net

USA
12 Posts

Posted - 04/08/2020 :  13:30:38  Show Profile  Reply with Quote
Just never give up!! I got all of my errors cleared up and now everything is working properly!!. Sorry for all the correspondence.

Sincerely,

Robert Dorr
Go to Top of Page
Reply #12

EmfDev

1094 Posts

Posted - 04/09/2020 :  08:50:13  Show Profile  Reply with Quote
Hi Robert, sorry for the late reply. Grats! It is great that you figured it out! :D
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
GQ Electronics Technical Support Forum © Copyright since 2011 Go To Top Of Page
Generated in 0.23 sec. Snitz Forums 2000